VOLT® European version

18.100,00 ден.
In Stock
VOLT® European version

VOLT® European version
Појас целосен за безбедна работа на височина и зголемена работна позиција за позиционирање со точката за прицврстување за вертикална прогресија на различни жичари и кабли и други принципи од тој тип.

Појасот многу лесно и едноставно се облекува, благодарение на FAST LT PLUS и FAST LT автоматските токи кои овозможуваат да се облече со нозете на земја. Широкиот, полу-цврст појас на половината и петелките на нозете даваат одлична поддршка. Неговата лесна конструкција за дишење го зголемува протокот на воздух. Неговата точка на прицврстување LADDER CLIMB овозможува вентрално прицврстување на количката за паѓање при пад, обезбедувајќи оптимална удобност при прогресијата. Сертифициран е за европски и руски стандарди.

За повеќе информации прочитајте на:

https://www.petzl.com/INT/en/Professional/Harnesses/VOLT-European-version