VERTEX® HI-VIZ

5.350,00 ден.
In Stock
VERTEX® HI-VIZ

VERTEX® HI-VIZ
Удобен шлем со голема видливост.

Шлемот ВЕРТЕКС е многу удобен, благодарение на шест-точка-текстилната суспензија и системите CENTERFIT и FLIP & FIT, кои гарантираат дека шлемот безбедно се вклопува на главата.  Прилагодливиот каиш има соодветна јачина и го прави идеален за работа за на висина и на тло. Неотворената надворешна обвивка штити од електрични опасности, прскање на растопен метал и оган. Со својот потенцијал за интеграција на челните лампи Petzl, заштита на слухот и повеќе додатоци, тој е целосно модуларен шлем, со што ги задоволува специфичните дополнителни потреби на професионалците. Верзијата со висока видливост се одликува со флуоресцентна надворешна обвивка со.

За повеќе информации прочитајте на:

https://www.petzl.com/INT/en/Professional/Helmets/VERTEX-HI-VIZ