VERSO

1.391,00 ден.
In Stock
VERSO

VERSO

Ултра лесна алатка за осигурување и спуштање за широк спектар на единечни, полу и близначки јажиња.


ВЕРСО е најлесниот уред за осигурување на Петзл. Дозволува користење во повеќето дијаметри динамичко јаже: единечни јажиња 8,5 до 11 мм, половина јажиња 7,1 до 9,2 мм и близнаци од 6,9 до 9,2 мм. Интуитивен и лесен за употреба во вештачка и природна карпа; добро прилагодено за учење за тоа како да стекнете доверба при осигурвање. Специфичниот дизајн на отворите на Версото омовможува јажето да се лизга/тече непречено и да го намали абењето на јажето.

За повеќе информации прочитајте на:

https://www.petzl.com/INT/en/Sport/Belay-devices-and-descenders/VERSO