STOP

7.300,00 ден.
In Stock
STOP

СТОП
Алатка за спуштање.

STOP е алатка за спуштање со сопирачка со помош на сопирање наменет за спелеологија. Се користи за јажиња со дијаметар од 8,5 до 11 мм. Ја подобрува контролата на спуштањето и ги олеснува маневрите со јаже. Ергономската рачка прави особено удобен ракохват и употребливост. Зоните на триење се од нерѓосувачки челик, за да се обезбеди голема издржливост.

За повеќе инфомарции прочитајте на:

https://www.petzl.com/INT/en/Sport/Belay-devices-and-descenders/STOP