RACK

4.680,00 ден.
In Stock
RACK

RACK
Алатка за спуштање по јаже за подолго спуштање.

Наменета за пештера, RACK алатката е потомок кој лесно се манипулира. Се користи со јажиња со низок стрик, со дијаметар од 9 до 13 мм, на едно влакно од јажето и може да се користи на две нишки (од 8 до 11 мм јажиња со кернамантел со низок дел) за да се олеснат долгите спуштања од над 80 метри. Векот на уредот може да се оптимизира со замена на шипките за сопирачките.

За повеќе информации прочитајте на:

https://www.petzl.com/INT/en/Sport/Belay-devices-and-descenders/RACK