GRIGRI® +

7.257,00 ден.
In Stock
GRIGRI® +

ГРИГРИ® +
Алатка за осигурување со помошна полуавтоматска сопирачка и рачен степен за анти-паник систем, за широк опсег на единечен дијаметар на јаже (8,5 до 11 мм).

GRIGRI + Алатка за осигурување со помошна полуавтоматска сопирачка и рачен степен за анти-паник систем. Компатибилна за единечни јажиња од 8,5 до 11 мм. Неговата канална плочка е доста отпорна на абење и со тоа ја алатката идеална за интензивна употреба, како на вештачка карпа, така и на природна карпа. Дизајнот на управуваниот каминг-механизам овозможува исклучителна контрола на спуштањето. Копчето за селекција ви овозможува да изберете помеѓу два режима на осигурување: качување ТОП РОП начин или качување во водство. Режимот за качување во водство овозможува одлично осигирување со тенки динамички јажиња и рачката против паника го прават GRIGRI + особено погоден за да научите како да и верувате на алатката.

За повеќе информации прочитајте на :

https://www.petzl.com/INT/en/Sport/Belay-devices-and-descenders/GRIGRI-PLUS