AVAO® SIT FAST

12.450,00 ден.
In Stock
AVAO® SIT FAST

AVAO@BOD FAST 
Појас долен-седиште, удобен за работно позиционирање и суспензија.

Позиционирањето на работното место и прицврстувачкото седиште на AVAO SIT FAST се дизајнирани за поголема удобност во сите ситуации. Широкиот, полу-цврст појас на половината и петелките на нозете даваат одлична поддршка. Неговата лесна конструкција за дишење го зголемува протокот на воздух. Патот исто така го олеснува носењето и организирањето работни алатки, со повеќекратни јамки за опрема и држачи за прицврстување на држачите за алатки CARITOOL и торбички за држачи за алатки TOOLBAG. Ова прицврстување на седиштето е дизајнирано да се претвори во држач за паѓање при пад кога се комбинира со топол градите на ТОП, или во решетката за пристап до јаже кога се комбинира со опсег на градите TOP CROLL S или L. 

За повеќе информации прочитајте на:

https://www.petzl.com/INT/en/Professional/Harnesses/AVAO-SIT-FAST