AVAO® BOD European version

17.820,00 ден.
In Stock
AVAO® BOD European version

 AVAO@BOD Европска верзија
Удобен појас за работа на височина за спречување пад , со работно позиционирање и суспензија.

Појасот  AVAO@BOD, има одлични точки за позиционирање при работа на височина и прицврстување за стопирање и е дизајниран за поголема удобност во најразлични ситуации. Широкиот, полу-цврст појас на половината и петелките на нозете даваат одлична поддршка. Неговата лесна конструкција дава одолчно дишење и го зголемува протокот на воздух. Ремените на рамото имаат систем за складирање на конекторите за спречување на падот при паѓање и нивно достапно задржување. Самостојно заклучување на “DOUBLE BACK“, задниот дел од решетката, помеѓу појасот на половината и петелките на нозете, овозможуваат пократко прилагодување кога се користи точката за прицврстување. Појасот има исто така одлично организирани гајки за носењето и организирањето на алатките за работа, за повеќенаменска работа.

За повеќе информации прочитајте на:

https://www.petzl.com/INT/en/Professional/Harnesses/AVAO-BOD-European-version