ASTRO® BOD FAST

23.450,00 ден.
In Stock
ASTRO® BOD FAST

ASTRO® BOD FAST Европска верзија
Појас за работа на височина, ултра удобен и опремен максимално за работа на јаже.

Со интегрирана алатка CROLL за вертикално напредување на јаже, ASTRO BOD FAST- појасот е дизајниран за поголема ефикасност и удобност за време на искачување на јажето. Токата за фиксирање овозможува оптимална интеграција на опремата (алатка за спуштање, гуртна, карабинер, седалка ...). Широкиот, полу-цврст појас на половината и петелките на нозете даваат одлична поддршка. Тие се обложени со подлога за дишење со пена и дава удобност кога висите. Самостојно заклучување на “DOUBLE BACK“ на задниот дел од решетката, помеѓу појасот на половината и петелките на нозете, овозможуваат пократко прилагодување кога се користи точката за прицврстување. ВПРОЧЕМ ОДЛИЧЕН ПОЈАС ЗА БЕЗБЕДНА РАБОТА НА ВИСОЧИНА!

За повеќе информации прочитајте на:

https://www.petzl.com/INT/en/Professional/Harnesses/ASTRO-BOD-FAST-European-version