ANGE FINESSE

ANGE FINESSE

 ANGE FINESSE
Ултра-лесен комплет (карабинер-брза гуртна-карабинер)

Наменето за алпинистичко искачување и ситуации каде што секој грам се брои, ANGE FINESSE комплетот е лесен, компактен и издржлив. Се одликува се со технологија на Petzl MonoFil Keylock и пресек во форма H и карабинерите се многу лесни и нудат оптимален сооднос на сила / тежина. Силен и ергономски, FINESSE обезбедува добар зафат. Гумениот заштитник одржува соодветната ориентација на карабинерот што го олеснува вкопчувањето. Достапно во две должини и две големини на карабинери.

За повеќе информации прочитајте на:

https://www.petzl.com/INT/en/Sport/Carabiners-and-quickdraws/ANGE-FINESSE