SIROCCO®

6.450,00 ден.
In Stock
 SIROCCO®

SIROCCO®
Ултра лесна кацига со засилена заштита за качување, планинарење и скијање.

SIROCCO е дизајнирана да одговори на потребите на спортските качувачи, алпинистите и планинарите со намалена тежина и голема заштита. Неговата форма за покривање на главата, е пониска во задниот дел, нуди засилена заштита на целата глава. Оптимизираниот волумен на главата, заедно со одличната вентилација, обезбедува максимална удобност. SIROCCO е исто така погоден за ски-туринг, благодарение на сертификатот за СЕ за ски-туринг за СЕ. Оваа кацига не ги исполнува барањата на стандардот EN 1077 за алпски ски шлемови.
За повеќе информации прочитајте на:

https://www.petzl.com/INT/en/Sport/Helmets/SIROCCO