SIMPLE

3.100,00 ден.
In Stock
 SIMPLE

SIMPLE
Едноставна и лесна алатка за спуштање по јаже за спелеологија.

Наменета за спелеологија, SIMPLE е потомок со кое е лесно да се манипулира. Се користи со јажиња со дијаметар од 8,5 до 11 мм. Неговата намалена маса и тежина ја поедноставува прогресијата во тесните пасуси. Paнливотниот век на уредот може да се компезира со превртување на макарите или заменување на истите.

За подетални информации прочитајте на:

https://www.petzl.com/INT/en/Sport/Belay-devices-and-descenders/SIMPLE