REVERSO®

1.995,00 ден.
In Stock
 REVERSO®

РЕВЕРСО®
Лесна, повеќенаменска алатка за осигурување при качување и за спуштање по јаже.

РЕВЕРСО е мултифункционална алатка за осигурување и спуштање дизајниран за качување на повеќе различни нивоа. Реверсо режимот обезбедува асистирано сопирање додека се качуваат еден или двајца качувачи заедно и за спуштање по јаже. Може да се користи за јажиња со дијаметри и тоа: единечно јаже 8,5 до 10,5 мм, половина јаже 7,1 до 9,2 мм и близнаци од 6,9 до 9,2 мм. Специфичниот дизајн на глатките отвори овозможува јажето да се лизга-тече непречено и да го намали неговото абењето.

За повеќе информации прочитајте на:

https://www.petzl.com/INT/en/Sport/Belay-devices-and-descenders/REVERSO