METEOR

5.000,00 ден.
In Stock
 METEOR

МЕТEОР
Леснa кацига со засилена заштита за качување, планинарење и скијање.

Наменета за спортско качување, алпинизам, планинарење и скијачко туринг, шлемот METEOR е лесен и со низок профил, со одлична вентилација, што го прави удобен и за лето и за зимско користење. Дизајнот овозможува поголема покриеност и засилена заштита на главата. METEOR е првиот шлем за ски-туринг за СЕ-сертифициран од ЕУ. Точките за интеграција за скијачките очила ја прават стилизирана кацига оптимизирана за ски-туринг. Оваа кацига не ги исполнува барањата на стандардот EN 1077 за алпски ски шлемови.
За повеќе информации прочитајте на:

https://www.petzl.com/INT/en/Sport/Helmets/METEOR