FREINO Z

2.460,00 ден.
In Stock
 FREINO Z

FREINO Z
Карабинер со автоматско заклучување со дополнителна страничен рог со вратичка за дополнително триење на јажето и за СТОП.

FREINO Z е автоматски карабинер за заклучување со поттикнување на триење, дизајниран за алатките за спелеологија како СТОП (D009AA00) и SIMPLE (D004AA00). Му овозможува на корисникот да го зголеми или контролира дејството на сопирање на јажето. Олеснува создавање тај-оф. FREINO Z може да се ротира со цел да се направи опаѓачкото слабеење кога е пренесено од јамка на менувачот до полукружен карабинер.

За повеќе информации прочитајте на:

https://www.petzl.com/INT/en/Sport/Belay-devices-and-descenders/FREINO-Z