BOREO®

3.400,00 ден.
In Stock
 BOREO®

BOREO®
Издржлива и разновидна кацига со засилена заштита за качување и планинарење.

Издржлива кацига, BOREO е погодна за спортско качување, алпинизам, планинарење, спелеологија, виа ферата, кањонинг ... Благодарение на својата хибридна конструкција, кацигата има низок профил и ја покрива одлично главата. Зајакната е заштита и странично, како и од предни и задни удари. Оптимизираниот волумен на главата и широките дупки за вентилација го прават удобен шлем за сите активности.

За подетални информации прочитајте на: 

https://www.petzl.com/INT/en/Sport/Helmets/BOREO