BOREA

3.400,00 ден.
In Stock
 BOREA

БОРЕА
Издржлива и разновидна кацига со засилена заштита, за жени.

Наменета за жени, кацигата BOREA е издржлива и погодна за качување, планинарење, спелеологија, виа ферата, кањонинг… Дизајнот, големината и лентата за глава што овозможуваат да се носи со коњче, ја прават оваа кацига особено погодна за жени. Благодарение на својата хибридна конструкција, кацигата е и со низок профил. Зајакната заштита има странично, предни и задни удари. Оптимизираниот волумен на главата и широките дупки за вентилација го прават удобен шлем за сите активности.

За повеќе информации прочитајте на:

https://www.petzl.com/INT/en/Sport/Helmets/BOREA