Tenaya Inti

6.500,00 ден.
In Stock
Tenaya Inti

Иста насока
Инспирирано од нашиот РА модел, патики за качување што ги користат елитните алпинисти на некои од најтешките и најпребирливите насоки во светот. Како и другите модели во нашата линија ‘Balance Pro’, ИНТИ е дизајниран да постигне извонредни перформанси и незаменлива разновидност. Малку помек од својот претходник, ИНТИ сепак е одличен на мали рабови, додека неговите својства на триење се уште повеќе засилени, со што ова е совршена патика за вертикални и малку надвиснати насоки. Кога го оствари првото искачување на 9а “На Поглед“, Алекс Мегос качуваше со милиметарска прецизност.

За повеќе информации прочитајте на: https://tenaya.net/en/inti