Petzl METEOR helmet

Цена: 4.100 ден

Лесна и повеќе наменска кацига

Изработен лесен и комфорен, МЕТЕОР кацигата стана производ потпис за спортско качување, алпинизам, ски туринг и експедиционизам. Овој модел има предност на големи отвори за вентилација, а сепак сигурноста ја задоволува. Поседува нов иновативен систем на подесување кој му дозволува на секој качувач да ја прилагоди кацигата според големината и формата на главата. Метеорот исто така доаѓа со нова магнетна тока која овозможува кајшчето под брадата да се закопчува со една рака.