PIRANA

1.600,00 ден.
In Stock
 PIRANA

ПИРАНА
"8"ка алатка за спуштање по јаже со рогови за поголемо триење при спуштање по јаже.

ПИРАНА "8"ката е алатка за спуштање по јаже со рогови за поголемо триење при спуштање по јаже наменета за кањонинг. Има три опции за инсталирање на јаже, за да го изберете степенот на триење пред да започнете со спуштање. Поттик за триење овозможува кочење за време на спуштањето. Пластичниот прстен обезбедува соодветно позиционирање на конекторот, за да се олесни инсталацијата на јажето, додека уредот останува поврзан со ременот, го ограничува ризикот од негово спуштање. Браун за заклучување и дополнителен поттик го олеснуваат брзото создавање тај-оф.

За повеќе информации прочитајте на:

https://www.petzl.com/INT/en/Sport/Belay-devices-and-descenders/PIRANA