карабинер Beal BE SAFE SCREW

790,00 ден.
In Stock
карабинер Beal BE SAFE SCREW

Beal BE SAFE Screw gate HMS карабинерот е  прилагоден за ракување со вашата алатка за осигурување и за фиксирање на сидриште.
Може да се користи со 2 јажиња истовремено, со мал ризик двете насоки да се преклопуваат едни со други за време на падот.
Широкиот крај има простор за 2 јажиња што се лизгаат едно до друго и не создава никакво триење на страните на карабинот кога јажето е оптоварено или кога се задржува падот на качувачот.
Систем за заклучување

https://sport.beal-planet.com/en/karabiners/1498-5587-be-safe-screw.html#/13-color-orange